Settembre 21, 2024

Headlines

Non solo notizie, ma storie.

Bellamy udnævnt til landstræner for Wales

3 min read

Den 44-årige har vist sig at være det walisiske fodboldforbunds (FAW) førstevalg som afløser for Rob Page, der blev fyret i sidste måned.

Bellamy er i øjeblikket i Burnley, hvor han var fungerende cheftræner, før Scott Parker blev udnævnt i sidste uge.

Parker var ivrig efter at arbejde med waliseren, men det ser ud til, at den tidligere walisiske anfører er tiltrukket af at lede sit land.

Det er underforstået, at både Bellamy og Burnley stadig forhandler om de sidste detaljer i aftalen.

Men en udnævnelse skulle være tæt på og afslutte jagten på en afløser for Page, som blev fyret i juni, efter at Wales ikke kvalificerede sig til EM 2024.

Bellamy har længe givet udtryk for sin ambition om at blive landstræner og mødtes med højtstående FAW-personer i sidste uge.

Billige Arsenal Fodboldtrøjer legenden Thierry Henry, Georgiens landstræner Willy Sagnol og den overraskende Oxford United-træner Des Buckingham blev alle spurgt til råds om stillingen.

Men Bellamy, som var tæt på at miste jobbet til Ryan Giggs i 2018, siges at have imponeret under samtalerne – og vil nu få chancen for at lede holdet i kvalifikationen til VM i 2026.

Hans første kamp som Wales-manager bliver en hjemmekamp i Nations League mod Tyrkiet den 6. september, efterfulgt af en tur til Montenegro den 9. september.

Bellamy udnævnt til landstræner for Wales

Bellamy spillede 78 kampe for Wales, før han trak sig tilbage fra international fodbold i 2013 og gik glip af chancen for at spille i en stor slutrunde, da Wales kvalificerede sig under Chris Coleman to år senere.

Han tog sine første skridt som træner på Cardiff Citys akademi, før han blev assistenttræner for sin tidligere holdkammerat i Manchester City, Vincent Kompany, i Anderlecht og derefter Burnley.

Bellamy trådte til, da Kompany afsonede karantæne i sidste sæson, og tog over, da belgieren rejste til Bayern München i maj.

Men da Burnley valgte den tidligere Fulham- og Bournemouth-manager Parker til den permanente rolle, åbnede det døren for FAW.

Bellamy ser nu ud til at være klar til at vende tilbage til Wales efter at have afsluttet sin spillerkarriere i hjembyens klub Cardiff City, som hjalp dem til oprykning til Premier League i 2014.

Bellamy startede sin spillerkarriere i Norwich og spillede i mange af de største klubber i britisk fodbold, bl.a. Newcastle, Celtic, Manchester City Trøjer og Liverpool to gange.

Men selv som spiller var han ivrig efter at udvide sit udsyn ud over det hjemlige spil, og da han kom gennem de professionelle rækker som spiller, tog han regelmæssigt ud for at se fodbold på kontinentet.

Samtidig med at han fik masser af international erfaring med Wales, var Bellamy, der scorede 19 mål for sit land, en del af Storbritanniens hold ved OL i 2012.

Bellamy er nummer syv på listen over walisiske landsholdsmålscorere og landskampe gennem tiderne, og han var én stemme fra at slå Giggs som Colemans efterfølger i landstrænerjobbet.

Han har tidligere været med til at træne Wales’ aldersbestemte hold, men efter at have afvist chancen for at tage sine første skridt i frontlinjen med Oxford i 2018, vil Bellamys gennembrud nu komme på højeste niveau.

More Stories

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Copyright 2019-2024 jpheadline.com All rights Reserved | Newsphere by AF themes.